Utilitati

In viitorul apropiat serviciile de internet vor deveni probabil utilitati. Majoritatea populatiei urbane tinde sa tina cu dintii de serviciile de internet ca si contracte cu furnizorii. Acestia au ca si conditii de functionare pastrarea tuturor datelor pentru o perioada de cel putin … hai sa fim seriosi … cine mai crede ca ei tin datele stocate atat cat zic ei? In fine, ei se obliga fata de mai marii detinatori de “putere” pentru a pastra aceste date.

Acum, vine lupta pentru aceste date…

Odata cu aceasta conexiune, utilizatorul obisnuit se apuca sa faca download de filme pentru ca el nu stie prea multe si asa a vazut in stanga si in dreapta, cel putin asa e pe la noi prin Romania. Face download si transferurile sunt tinute in log-uri de prestatorii conexiunii dar nu vine nimeni niciodata (deocamdata) la usa utilizatorului sa spuna ca a facut ceva ce nu are voie sa faca.

Tot in cam aceeasi perioada omul nostru aude de Facebook. Face un cont si este de acord cu toti termenii si conditiile, blah, blah. Baietii astia de la Facebook insa nu te lasa sa iti faci cont daca nu existi deci … iti trebuie o identitate web. Pentru asta ai nevoie de cel putin o adresa de mail. Cei mai mari “provideri” de care a auzit toata lumea sunt cei de la Yahoo (Microsoft), Hotmail (Microsoft) si cei de la Google (Gmail).

Buuunnnn … Ai de ales … Alegi Yahoo pentru ca ai si Messenger si ai vazut la vecinu cum sta treaba cu Mess-ul … Faci cont si ai adresa. O folosesti pentru Facebook si faci cont si acolo.

Trece putin timp si afli ca exista un super browser pe care ti-l recomanda vecinul si ii spune Google Chrome. De decizi sa incerci, iti place si te tot anunta ca ar trebui sa te inregistrezi la ei (la Google) pentru ca browserul asta sa functioneze la intreaga capacitate si iti faci cont si acolo.

Fara sa vrei initial pana acum ti-ai facut patru MARI prieteni :

  • -Providerul de internet
  • -Yahoo
  • -Facebook
  • -Google

Astia patru vor invata multe despre tine si tu vei invata multe despre ei… Le voi lua pe rand pe viitor dar, care dintre voi nu ati patit asa?
080202_google_fishh2