Pilula pentru pilula

Ma uimeste reclama care indeamna femeile sa ia o pilula pentru o pilula.  O femeie este stapana pe corpul ei. Este libera sa faca ce vrea cu el, si sa-l foloseasca asa cum isi doreste. Bun… respect asta insa ma uimeste cum altii profita. In primul rand tu ca o femeie oarecare ai tendinta sa iti standardizezi corpul dupa ce altii au definit cam cum ar trebui sa fie. Daca cei din jur au o parere tu trebuie sa tii cont de aceasta parere si ajungi sa-ti mutilezi corpul doar pentru ca x sau y au avut ceva de spus si, culmea, nu au spus despre tine ci au facut referinta la altele (uite cum arata aia, uite ce fel e imbracata etc.).

Din declaratiile indirecte ale celor din jurul tau, care nu au o legatura directa cu tine si vin din partea prietenilor, prietenelor si mai nou (de cativa ani) declaratii ale Media si Marketing, ajungi sa iti formezi o parere. Asa da si asa nu, sunt deja din start dusmanii tai. Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa te protejezi, ca trebuie sa iei pilule pentru a te afla sub protectie (cu toate ca sunt lucruri mai rele decat o sarcina care ti se pot intampla) si te protejezi. Dar acum vin astia de la marketing si iti spun ca tie iti lipseste apetitul sexual si va trebui sa mai iei o pilula pentru ca ai luat-o pe prima ?

Asta eu nu mai inteleg…

Am cautat si am mai gasit si altele. Exista medicamente care calmeaza efectele distructive pe care le pot avea alte medicamente. De exemplu, un antibiotic puternic distruge flora interna si pentru a nu face asta … poti lua un “pansament” adica o alta pastila/medicament.

Intrebarile care vin acum:

  • De ce nu se fac medicamentele astfel incat sa fie incluse cele doua?
  • De ce unul se face distructiv si unul cu rol de pansament?
  • De ce sa faci un medicament care distruge?

Bun, trecem peste astea cu antibiotice, dar de ce o femeie trebuie sa ia atat de multe pastile ca sa se protejeze si de ce li se face si reclama?

De ce un parinte ar trebui sa isi invete copii care vad sau aud o astfel de reclama atunci cand ei pun intrebari – pe la 4-5 ani sa iti educi copilul cu astfel de termeni… ii nenorocesti copilaria.

Nu ar trebui sa fie si reclamele “departajate”? Asa cum este continutul emisiunilor?

anticonceptionale