Sa curga Internet

Si povesteam mai devreme despre Utilitatile internetului. Se pare ca marii jucatori vor sa intre totusi in buzunarele noastre. Citeam undeva despre mania asta de a cumpara lucruri care nu ne trebuiesc si de cum ne spala mintile cei cu interes in a le cumpara.

Din punctul meu de vedere o utilitate este ceva ce ai nevoie. Ai nevoie de apa dar, am depasit momentul in care mergeam pana la fantana cu sacaua si acum avem apa curenta (cine are) ca si utilitate. Deci este ceva ce ai  nevoie…

Ai nevoie de curent pentru ca nu ai hamsteri sa-ti invarta atatea roti care sa-ti dea atata energie cata ai putea tu sa consumi. Iata o alta utilitate.

Ai nevoie de Internet ca sa … ce?

Aici este vorba de altceva si lucrurile se misca de parca am fi afectati de un fel de mentalitate de turma. Nu ai nevoie de el decat daca intr-adevar ai nevoie de el. Eu pot spune ca am ajuns sa-l vad crescand si sa-l vad si deasupra si dedesupt. Nu stiu cati stiti dar Internetul asta este “dual”. Are o parte “sus” pe care o vedeti cu totii, pe care va lasa providerii sa o vedeti, spre care toti prestatorii de servicii de internet va directioneaza. DAR exista si alt internet si poate voi reveni cu o alta ocazie. Acum pun in discutie internetul “alb”, cel comercial, cel de care tu depinzi ca de o utilitate. Ai parte de informatii ce te intereseaza, de tot felul de accesorii media (muzica, filme, etc.). Punem o linie impreuna si dupa aceasta linie putem trage concluzia ca ai nevoie de internet pentru a te distra.

Jocul Sims imi vine in minte cand ma gandesc la cum poate fi trasata pe hartie modul de viata. Vezi ca ai nevoie de cele primordiale : apa, aer, hrana, caldura si … mai nou … distractie.

Oamenii ca fiinte sociale se distreaza, au nevoie de factori de distractie ce se concretizeaza inca din cele mai vechi timpuri in muzica, pictura, sculptura, in general toate cele ce acum sunt catalogate simplu folosind cuvantul “arta”.

Asa se face ca ai nevoie de internet pentru a suplini necesarul de distractie/arta. Deci … devine internetul o utilitate.

Ceea ce ma pune pe ganduri este ca … internetul e VOLATIL. Nimic din ceea ce vezi pe ecran cand “te dai pe net” nu exista! Nu exista fizic, nu este tangibil si totul poate disparea intr-o clipa.

 

Paik_MG_9283