Sa o dam de gard cu sisturile

Acum ceva timp a inceput un dezmat media si social in care se pun la un loc opozantii si sustinatorii unui proiect pentru exploatarea gazelor de sist. Bun, asta incerc sa o inteleg pentru ca intotdeauna vor fi doua tabere, una pro si una contra si personal tin cu echipa contra din simplul motiv ca daca este atat de sigura metoda voastra de extractie, de ce nu o faceti la voi acolo?

Trec peste asta pentru ca nu vreau sa intru in asta acum, ci vreau sa spun ce aud urechile mele printre randuri. Astia de la Chevron vin incoace si “doar verifica” daca avem resurse. Daca mai si gasesc, cu siguranta nu mai pleaca… dar … alta e  discutia … Daca gasesc ce cauta, vor vrea terenurile pentru ca au muschi. Terenurile le cedeaza guvernul pentru ca au o intelegere cei de la guvern si corporatistii.. Buun … pana aici e bine.

Azi, dis de dimineata il aud pe primul nostru prim … care zice ca : Exproprierile TREBUIE sa se faca mai rapid in Romania pentru ca sa intindem si noi o amarata de conducta de gaz pe traseul careia vreo 40 de proprietari se pun de-a curmezisul.

Stirea, finut bagata printre Becali si unul care a murit impuscat la noi in tara, dar … imi suna clopotelul.

La nevoie, daca Chevron gaseste gaze, credeti ca are de gand sa astepte? Eu cred ca nu, si va dori implementarea imediata a solutiilor de extragere a resurselor, iar guvernul nu are cum sa se miste rapid pentru ca e stufoasa treaba asta cu exproprierile. Deci … bat saua ca sa priceapa iapa sau ce?

Ies la presa si zic: trebuie sa facem procesul de expropriere mai rapid pentru ca am de intins o teava. Apoi…. ma folosesc de procesul asta rapid in noua mea intelegere? sau ce?

 

Hai ai nostrii ca bravii!!! ca eu asta aud … Daca vreti sa cititi mai multe o puteti face aici: LEGATURA

 

3gaz-sist