Studiu de caz – Samaritean

Uf… Azi va povestesc un studiu de caz – samaritean. Se pun la dipozitie urmatoarele elemente: un cartier “de cartier”, un grup de trecatori si un om, care la ceas de vara a pus cateva pahare peste ce putea duce… Omul trece, are un baston si are o rana la picior … pansata defectuos, iar dintr-o data cade. O ceata de copii de cartier se aduna in jurul lui si o parte se amuza iar o parte sunt contrariati. Omul nu se mai ridica, nu mai misca si lumea adulta “de cartier” se comporta pasiv … Grupul de trecatori ajunge indreptul omului cazut, unul dintre ei se apleaca, aplica doua palme si omul cazut reactioneaza. Copii spun ca a cazut, trecatorul ridica privirea catre vecinii “de cartier” care … subit devin oameni. Se aduna cu mic cu mare, toti il cunosc pe cazut, toti spun ca e normal sa faca din-astea, dar … il apuca, il ridica din strada si pun copii sa se duca la “apartinatori”. Apar “apartinatorii” cazutului, si il culeg pe acesta catre odihna. In urma lor raman trecatorii si vecinii “de cartier” care sustin ca omul toarna pana cand pica si chiar s-a aruncat odata de la etaj, intr-o stare similara cu aceasta, au venit atunci pompieri, salvare, politie …etc.
Trecatorii apoi … isi continua drumul.
Scenariu posibil 1:
Trecatorii, omul cazut si nimeni altcineva. Unul dintre trecatori opreste, aplica doua palme, obtine o reactie din partea cazutului si … gata, il lasa acolo sau … il muta “la umbra” in cel mai fericit caz.
Scenariu posibil 2:
Trecatorii, omul cazut si nimeni altcineva. Un trecator opreste, aplica doua palme, cazutul reactionaza, si … trecatorul suna la 112 😀
Oh da … asta imi place si mie. Trecatorul este intrebat de catre operator de tipul cazului si operatorul afla ca e vorba de un om baut. Apoi transmite “codificat” acest lucru catre organele competente. Aceste organe apar si isi fac datoria dar … conditionata de o durere-n partile moi din motive diverse un om baut nu este atat de important. Trecatorul sta de vorba cu operatorul. Operatorul il roaga sa astepte pana vine organul, vine organul si este luat la intrebari trecatorul etc. Trecatorul ajunge sa piarda … timp, mult timp.

Descrierea este reala. Scenariile sunt fictive si acesta a fost un caz fericit. Am auzit ca vor astia sa faca o lege, daca nu au dat-o deja, prin care un om care cade din bautura… sa isi plateasca serviciile medicale. Sunt pentru asta 100%, insa daca serviciile medicale vor avea aceeasi atitudine pe care o au acum … mai bine il lasi pe om acolo pentru ca isi va reveni, la spital o poate pati mai rau … 🙁

Voi ce ziceti?

Ce face bautura din om 06