Numarul tau de telefon in Agenda Facebook ?!!

In urma cu ceva timp il aveam pe Facebook de ma colinda :

Da-mi numarul de telefon blah blah blah …

Eh, m-am gandi eu, astia s-au “istetit” si vor si numarul de telefon. Eu nu stiu voi cum sunteti dar Facebook mi-a luat prietenii, pozele, povestile, si locatiile. Eu asa stiu…
Prietenii mi i-a luat repede din contul de mail (Gmail) cu o chestie automata pe care acum nu o mai are pentru ca se protejeaza cei de la Google. Le-a luat adresele si a inceput sa-i streseze … Da, eu am dat ok, i-am spus sa importe insa, m-am gandit ca daca le dai contactele o data si ei incearca sa-i contacteze pe prietenii mei o singura data.
Insa nu a fost asa… Au revenit, si au insistat, prietenii mei au rezistat cat de mult au putut si, in cele din urma au reusit sa intre in casuta lor de mail, de unde au luat si contactele de acolo. Acum deja eram doi prieteni care il invitam pe al treilea sa intre si cei de la Facebook au dat in al treilea cu mesaje pana cand a intrat si la el in curte … pentru ca au putut.
Nu stiu cati dintre voi ati vrut cu adevarat Facebook in viata voastra, cati ati avut nevoie de el insa, a reusit sa va “cumpere”.
De asemenea pozele le-am pus eu dar, ele circula si au circulat peste tot pentru ca abia recent s-a mai reglementat treaba asta cu politicile de confidentialitate. Povestile suporta acelasi tratament iar locatiile… ei bine … ele apar de la SmartPhone si de la locurile unde te autentifici. Am fost foarte atent la locatii si am gasit ca am fost in locatii in care eu nu mi-am dat acceptul sau unde nu am facut acea inregistrare, totusi locatiile apar si … sunt reale.
Acum, cea mai noua duda a celor de la Facebook este faptul ca au scos butonul SKIP de la fereastra care cere numarul de telefon. Asa ca daca apare acea fereastra, ori dati numarul de telefon, ori vi se suspenda contul.
Am zis, ca eu traiesc fara telefon si mi s-a oferit varianta trimiterii unei poze dupa CI, color, in care sa apara datele asa cum sunt ele inregistrate la Guvernul Meu…
Asa ca … de acum aveti de ales: ori dati numarul de telefon pentru a completa agenda Facebook, ori trimiteti copie dupa orice act de identitate, color.
Aceasta masura, spun ei ca este pentru a spori securitatea, din nou… pentru a fi securizat trebuie sa ne spui ceva despre tine si am mai scris despre inchisori fara garduri aici

Hai sa nu ne gandim ca ei fac asta doar pentru ca s-a gasit Eduard Snowden personajul care nu a avut ce face si a spus ceva ce deranjeaza, si a spus in nume propriu. Acelasi personaj care a facut valva dar despre care nu se mai zice nimic acum, iar daca se spune se spune la modul denigrator. Lumea deja l-a uitat, si cine a ramas in minte cu povestea afla in timp ca a fost rau ceea ce a facut si ca la un moment dat el s-a impiedicat de vreo funie ceva si a decedat.
Nu vreau sa cobesc … insa aveti grija ca si cei de la Google cer numarul de telefon si inca mai au butonul de SKIP. Pe cat facem pariu ca nu va mai fi optional nici acolo?

Cine nu are Facebook … nu exista ! sau … ?

eduard snowden