Liber la OMG !!! (Organisme Modificate Genetic)

In urma cu ceva timp organismele modificate genetic erau un deziderat, acum insa, din ce in ce mai multe pareri sunt negative. Cu toate astea, noi consumatorii de rand, suntem constant expusi la astfel de produse.

De prin 2010, din cate imi aduc aminte, Romania nu se mai poate “lauda” ca nu cultiva soiuri modificate. A inceput in acea perioada cultivarea de soiuri de plante modificate genetic, insa cadrul legal pentru asa ceva era la acea vreme ambiguu. Ca o scuza a statului, am observat, printre stirile care trec rapid pe la urechi, faptul ca in acel an Romania a avut un excedent de productie la anumite recolte. Cu alte cuvinte, testam niste plante si apoi aratam niste rezultate rasunatoare.

Acum, recent, deputaţii au aprobat cultivarea plantelor modificate genetic în ariile naturale protejate, adica Romania poate cultiva organisme modificate genetic si in ariile protejate.

Eu stiu ca nu mai este un secret (pentru unii) faptul ca natura noastra se patenteaza, adica … exista corporatii care exact cu asta se ocupa, patenteaza natura. Se iau seminte de grau – spre exemplu – care sunt din soi natural, real, se catalogheaza pe baza anumitori markeri, si apoi se claseaza (ca intr-un “clasor”). Ideea este ca dupa ce fac asta, dupa ce inregistreaza “marca”, oamenii astia cu scoli, si cu finante, vin si modifica ceva. De exemplu, altereaza o gena la aceasta samanta de grau astfel incat ea sa ajunga la maturitate mai rapid pentru ca intr-un anotimp oamenii sa nu recolteze de doua ori ci de trei ori.

Bun, acum ei folosesc acest obiectiv ca scuza si raspuns la problema foametei mondiale. Arunca pastila ca suntem multi si ca nu ne putem hrani din ce avem si ca trebuie sa profitam din plin din harul pe care il avem pentru a produce ceea ce dorim. Doar ca samanta asta “alterata” ei o inregistreaza si o PATENTEAZA ca fiind a lor. Ea nu mai este a NATURII, devine parte integrata dintr-un circuit comercial, care pe principiul cerere si oferta nu poate produce altceva decat profit.

Cum optimizeaza oamenii astia scoliti, profiturile? Aici vine maleficul, raul, sau mai stiu eu cum este numita crima asta. Oamenii astia cu scoala au “alterat” functiile reproducatoare ale graului in cauza. Astfel, cand planta ajunge la maturitate, polenul este luat de vant sau albine si dus prin aer dar nu numai la culturile din aceasta samanta ci si la culturile din semintele naturale. Culturile naturale isi altereaza astfel componenta genetica, natura fiind in dezavantaj pentru ca nu are resursele financiare pentru a bloca asa ceva. Dar trecem peste acest aspect pentru ca are si revers si culturile se altereaza reciproc. Insa altceva, mai grav se intampla mai apoi. Semintele soiului de grau OMG nu mai incoltesc pentru ca “producatorul” a gasit de cuviinta sa lege cultivatorul direct de el folosind aceasta “chichita”.

Sunt eu un privitor pesimist? Sunt eu singurul consumator care-mi fac griji legate de ceea ce mananc?

Nu! Sunt si altii insa, nimeni nu face nimic. Banii, resursele financiare care sunt investite in astfel de “Proiecte” noua ne sunt imposibile. Nu facem nimic altceva decat sa sporovaim si sa ne uitam ca niste “chibitasi” de pe margine.

Concluzii:

– Corporatistul inregistreaza planta (soiul, samanta) ca fiind a lui.

– Corporatistul “uita” functia reproducatoare

– Corporatistul se obliga ca prin resursele sale sa-ti aduca mereu samanta.

– Corporatistul se leaga direct in “lantul trofic” unde oamenii (daca mai putem fi numiti asa – sau daca ei ne numesc asa) mananca din palma lor (cand au ei … ne dau si noua)

 

Acum, sa ne fereasca entitatea fiecaruia de momentul in care corporatistul pune la bataie doar 10000 de seminte din cele 20000 necesare, pentru ca atunci veti vedea cum se controleaza masele cu ajutorul foamei. Veti vedea cum corporatistii vor face ceea ce doresc si noi vom fi preocupati doar de mancare.

 

Si eu stau si ma intreb:

Daca eu aici in Romania, am trei recolte in loc de doua, ajunge ceva in Africa – de exemplu – pe unde lumea moare de foame (inca!)

Va spun eu sa stiti:  NU!

 

gmokids