Frica – o metoda …

Poate ca stiti de frica ca o metoda care sa va aduca aminte despre frica. Cu siguranta o simtiti cu totii si o stiti aproape. Unii dintre voi stiti ca frica este ceva intern, intim, ca religia. De fapt frica vine din religie sau invers.

Suntem crescuti cu totii cu frica. Cu frica de Dumnezeu, de cainii mari, de tiganii ce ne pot lua de pe strada, de drobul cel mare de sare sau chiar cu frica de a nu ne fi frica. Frica este o metoda care este menita sa ne aduca o educatie comportamentala. Ea ne invata grija, ne arata calea si ne face sa fim constienti de riscuri. Tot ce stim, ce invatam despre modul in care trebuie sa ne comportam vine din frica. O respiram, o mancam, traim cu ea si cateodata facem si dragoste cu ea. Este mereu alaturi de noi, este amanta perfecta, mereu in umbra si mereu acolo.

O simtim cel mai adesea ca un fior rece pe sira spinarii, ca o excitare a firelor de par sau ca  un junghi ce strange muschii din zona diafragmei sau a inimii.

Frica este atat de aproape de noi ca nu o mai constientizam. Este in noi, ne reprezinta, ne ridica sau ne coboara si ne leaga ca un perfect liant sau dezleaga, de cei din jurul nostru.

Pe mine insa …. ma oboseste. Am inceput sa o vad peste tot, si sa o simt aproape. Imi cunosc fricile, sau am inpresia ca le stiu pe toate, insa in ultima perioada am observat frica impusa. Acum simt frica fiind folosita ca o metoda. Este ridicata la rang de mare arta. Frica este acum vanduta celui care da mai mult. Ar trebui probabil listata la bursa….

Sa incep cu .. ceva, orice …

 

Frica de final: Se pare ca trebuie sa ne distram in viata asta pentru ca a muri nu e o mare scofala (respect celui ce-a zis-o) si pentru asta … inventam finaluri. Cu cat finalul este mai aproape cu atat distractia este maxima.

Vine sfarsitul lumii … Personal, daca ma uit in urma, cred ca sfarsitul lumii a venit de cateva ori, pentru lumi diferite, si va veni in continuare pentru ca … “soarta!” …

Vine al treilea razboi mondial … Pai… ce sa faci? Cand nu tine de tine si cei mari se cearta, si nu inteleg ca nu exista om pe pamantul asta cu sange portocaliu, verde, gri sau galben si ca toti avem aceeasi culoare a sangelui pentru ca suntem cu totii animale ce avem nevoie de mancare, adapost si reproductie … nu prea ai ce face … nu? Dar ti-e frica, sau chiar iti doresti sa se intample.

Te omoara guvernul …. oricum trebuie sa te omoare ceva. Indiferent ca ai chemtrails pe cer, sau mercur in vaccinuri, sau plastic in mancare … tot vei muri, mai devreme sau mai tarziu… tot vei crapa – si hei! – ce nu te omoara … te face mai puternic 😀

Internetul te cunoaste mai bine decat te cunosti tu … noroc cu internetul ca asa mai aflu cate ceva despre mine 😀

Partenerul tau de viata nu te mai doreste … hmmm, aici ai sanse sa dai cu bata in balta, dar ai si sanse sa ai dreptate. Este cam 50/50 pentru ca sunteti doi si poate fi in mintea ta sau in mintea lui.

Te-ai ingrasat si nu te mai plac cei din jurul tau … uf … asta este grea … si este indusa de media.

Se va muri de foame pentru ca suntem prea multi … asta este indusa de media, si … daca ar fi sa se moara de foame… deja se moare de foame de mult… asa ca o vad cam expirata

Se vor rasuci polii magnetici si vom muri cu totii in ameteala asta … ok, am zis in prima frica … cred ca firul asta de nisip pe care suntem cu totii are propriile metode de … reciclare.

Pamantul cunoaste mult mai dese cutremure decat alte perioade din istoria cunoscuta … uf … iar cu pamantul asta care va muri/recicla etc.

E atat de cald incat … vor creste apele foarte mult in inaltime si … hai ca aici se cearta astia. Unii sunt siguri ca pamantul se incalzeste si altii sunt siguri ca de fapt se raceste. Insa ambele tabere sunt fataliste, motiv pentru care subiectul il citez tocmai pentru ca frica este adusa pe masa in ambele versiuni.

O cometa vine spre noi … ISON ii spune, si SUA si Rusia se pregatesc pe nesimtite de cataclism … ca-n filmele cu prosti in care ne era aratata de fapt adevarata procedura in caz de cataclism. Noi, “p*limea”, nu contam si vom crapa ca viermii si cei care stiu asta ne vor lasa sa crapam cu speranta 😀

Daca daram doua turnuri si spun ca este un atac … terorist … e adevarat ca iti va fi frica de teroristi ?

Hai sa ma opresc… si sa va spun si de ce-mi veni asa cu frica asta …

Vazui un film … 😀 va las pe voi sa spuneti ce film dar mi s-a parut geniala faza:

“If we are going to survive this, you need to remember, fear is not real. It is a product of the thoughts you create. Now do not misunderstand me; danger is very real. But fear is a choice. ”

 

Hai sa pun si un trailer  :