nest google

Google cumpără Nest pentru 3.2 miliarde dolari: Ce înseamnă acest lucru pentru automatizarea de acasă și “internetul obiectelor”?

Doar 3.2 miliarde dolari (2 miliarde £) a fost tranzactia ce a dus la achiziționarea de către Google a Nest, o companie care este specializata in construirea integreaza proiectate, produse conectate la internet de acasă, a trimis unde de șoc prin comunitatea tech – si pe buna dreptate.
Compania care operează cel mai popular motor de căutare online şi dezvoltă Android, cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete, continuă astfel extinderea dincolo de afacerea de bază, publictatea pe internet, după ce a investit în zone diverse, precum robotică sau tehnologii care permit automobilelor să conducă fără şofer, notează Wall Street Journal.
De săptămâna trecută Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, a arătat că “internetul obiectelor” (adăugarea Smarts computerizate la aparate “prost”) va fi o afacere mare în anii următori, cu Cisco CEO John Chambers a prezice că piața va fi în valoare de 19000 miliarde dolari până în 2020.

Dar, în ciuda acestui fapt, cele mai multe dintre produsele showcased nu dețin mai mult de atractie pentru consumator casual. Vrei într-adevăr o mașină de spălat care sa-ti trimita mesaje text? Sau un frigider care sa poata raspunde la telefon?

Nest, fondată în 2010, este cel mai bine cunoscuta pentru conectatarea la internet a unui termostat pentru economisirea energiei, ce poate fi usor progamat de utilizator sau cu o aplicație pentru iPhone. Termostatul Nest a fost lansat in 2011. Chiar și Apple Store il afiseaza. În 2013 Nest a lansat alt produs numit Nest Protect se sesizeaza fumul si alarmeaza fata de prezenta de monoxid de carbon pentru SUA, Canada, și Marea Britanie.

Google nu a dezvăluit planurile sale specifice pentru Nest, dar analiștii anticipează o intreaga linie de produse de uz casnic conectate la Internet ce se va fi vinde în țări din întreaga lume. Unele dintre aceste dispozitive Nest ar putea fi contopite cu serviciile Google existente într-un efort de a face viața oamenilor mai ușoară. O astfel de mișcare, de asemenea, ar oferi Google mijloacele necesare pentru a aduna mai multe informatie care ar putea fi folosite pentru a vinde publicitate digitala care generează cea mai mare parte a veniturilor companiei.

Concluzia mea personala ar fi ca dupa ce a luat o parte buna din intimitatea fiecaruia dintre noi ce avem Android, acum va lua din intimitatea fiecaruia ce avem asa ceva in casa.

Aveti grija in ce va bagati !

google nest chrome