Siropuri dulci … pentru copii sanatosi ?

Nu stiu cati dintre voi v-ati pus intrebarea de ce siropurile medicament sunt dulci ?

In primul rand pentru a-i atrage pe copii, pentru a lua acel medicament si pentru a reusi procesul de vindecare…

Insa, de unde acel dulce? Din zahar, sau alti indulcitori? Zaharul trebuie pastrat cu E-uri. Alti indulcitori sunt E-uri propriu-zis. Si, vin pe reteta. Sunt dulci toate siropurile, pana si cele pulbere din care faci un antibiotic. Toate sunt dulci !

Sunt eu oare singurul care isi aduce aminte ca medicamentele nu sunt dulci? Nu sunt de fapt bomboane care te ajuta sa scapi de febra sau de tuse. Sunt unul dintre putinii parinti pe care il deranjeaza cand trebuie sa-si medicamenteze copilul?

De ce trebuie sa fie dulci, si sa lase impresia ca … daca e dulce este bine?

Copilul meu, daca ar putea ar bea toata sticla de sirop doar din cauza ca este dulce … si nu pot sa-l condamn. Insa dulceata nu este sanatoasa si asta stiu eu, ca parinte. El habar nu are, si sa stai sa explici … e alta poveste.

Imi aduc aminte cat de tare ma strambam la siropuri. Cat de urat mirositoare erau, si cat de amare. Trebuia sa iau o lingurita de miere ceva, sau zahar, ca sa treaca gustul …

Acum sunt toate dulci, cu arome de capsuni, cirese, zmeura care doar asta sunt … arome, fara nimic natural in ele. Doar plastic …

Cum ii explic eu copilului ca de fapt siropul ii face bine, el nu este bun, dar doar ii face bine?

Pe viitor cat de predispus va fi ca la cea mai mica adiere de vant sa sara direct in sticla de sirop? Cand va fi adult, cat de mare va fi trusa lui cu medicamente?

Eu am, pentru mine ceva analgezice ca ma supara maseaua … din cand in cand … si atat …

Pentru el insa … am vreo doua cutii de pantofi pline pe care le tin sus in dulapul din baie.

Si cand eram eu mic … parintii mei aveau ridiche neagra pentru tuse, ceapa pentru raceala, usturoi pentru imunizare …

Cum se schimba lumea ?